Iberico ruglende met aardpeer en gerookt spek

merk 
Chandelier
gang 
Hoofdgerecht
moeilijkheidsgraad 
Gemiddeld
budget 
Hoog
personen 
4
bereidingstijd 
60 min
ingrediënten 
  • 800 g Iberico ruglende
  • 1 kg aardpeer
  • 0,5 kg champignons
  • 250 g boontjes
  • 100 g gerookt spek
  • Boter
  • Fondue olie
  • Ongeschilde krieltjes
  • Cajun kruiden
  • Peper & zout
bereiding 
  • Maak de ruglende schoon.
  • Kruid af met peper & zout en bak ze langs beide zijden aan.
  • Plaats de ruglende in een voorverwarmde oven bij 150°C, gedurende ongeveer 15 minuten.
  • Laat de ruglende nadien rusten op een warme plaats, alvorens te portioneren.
  • Maak de aardpeer schoon en kook ze in gezouten water.
  • Mix de gare aardpeer in een blender met boter en peper & zout tot een gladde crème.
  • Bak het fijngesneden gerookt spek aan in een pan tot het mooi krokant is.
  • Snij de champignons in fijne schijfjes en bak ze kort aan met wat peper & zout.
  • Snij de boontjes in vier, kruid ze af en bak ze aan.
  • Meng de champignons en de boontjes door elkaar.
  • Was de krieltjes en kruid ze af met cajunkruiden en wat verse rozemarijn.
  • Besprenkel met fondue olie.
  • Bak de krieltjes af in de oven bij 230° tot ze mooi krokant zijn aan de buitenkant en gaar van binnen.
  • Dresseer zoals op de foto.

Civet van haas met witloof, veenbessen, ganzenlever en spruitjes

Parelhoen met spek, bieslook en groene groenten

Eendenborst met portosaus