Eendenborst met portosaus

merk 
Chandelier
gang 
Hoofdgerecht
moeilijkheidsgraad 
Gemiddeld
budget 
Gemiddeld
personen 
2 - 4
bereidingstijd 
45 min
ingrediënten 
  • 2 tot 4 eendenborsten
  • Knolselder
  • 200 g mange tout (peultjes)
  • 0,5 kg asperges
  • 250 g champignons
  • Tawny Porto
  • Boter
  • Peper & zout
  • Eendenfond
bereiding 
  • Maak de eendenborsten schoon en hou de vetrandjes bij.
  • Plaats het vel in een oven bij 180° en laat het mooi krokant worden.
  • Plaats daarna de eendenborst in de oven.
  • Maak de knolselder schoon, snij in gelijke stukken en kook ze gaar in gezouten water.
  • Giet af wanneer ze gaar zijn.
  • aak een crème door ze samen met boter in de blender te mixen tot een gladde massa.
  • Kruid af.
  • Blancheer in het water van de knolselder de asperges en de mange tout gedurende 1 minuut en verfris onder koud water of ijswater om oxidatie te voorkomen.
  • Snij de champignons in vier, kruid af en bak ze mooi bruin in voldoende boter.
  • Doe hetzelfde met de asperges en de mange tout.
  • Meng alles tot een mooie groentenmengeling.
  • Kruid de eendenborst met peper en zout en bak ze krokant langs beide zijden.
  • Begin met de vetkant, dan hoef je geen vetstof te gebruiken.
  • Laat de eendenborsten samen met de vetrandjes verder garen in de oven bij 180° tot ze mooi rosé zijn.
  • Laat ze nadien zeker even rusten.
  • Haal de vetrandjes uit de oven en hak ze fijn.
  • Verwijder het vet uit de ovenschotel en blus met de porto.
  • Laat even inkoken en voeg wat eendenfond toe.
  • Laat inkoken en werk vooraleer te dresseren af met een klontje boter.
  • Dresseer zoals op de foto.

Fazant met witloof, veenbessen, pommes dauphine in een sausje van cognac en Jonagold appel

Ganzenragout Kok O'rell met peperkoek

Kwartel met honingslaatje en gemengde sla