Gebraden Fazant

merk 
Chandelier
gang 
Hoofdgerecht
moeilijkheidsgraad 
Gemiddeld
budget 
Gemiddeld
personen 
4
bereidingstijd 
60 min
ingrediënten 
  • 2 fazanten,
  • 2 uien (grof gesneden),
  • 2 takjes tijm,
  • 2 wortelen (grof gesneden),
  • 2 teentjes knoflook,
  • 4 plakjes ontbijtkoek,
  • 4 dl rode wijn,
  • 4 dl water,
  • ¾ l slagroom,
  • 250 g roomboter,
  • 2 el olijfolie,
  • 1 rookworst,
  • 200 g knolselderij,
  • 400 g aardappelen,
  • 200 g ontbijtspek,
  • zout, • peper
  • nootmuskaat.
bereiding 
  • Bestrooi de droog gedepte fazanten met peper en zout en wrijf ze in met knoflook.
  • Verhit 150 g boter met de olie. Bak de fazanten hier in aan alle kanten mooi bruin.
  • Haal ze uit de pan.
  • Voeg aan het braadvocht tijm, wortel, ui en koek toe. Laat even aanbraden.
  • Blus het geheel af met het water en de wijn.
  • Leg de fazanten terug in de pan en laat ze langzaam gaar sudderen.
  • Haal de fazanten uit de pan en houd ze warm. Zeef het braadvocht en kook het in tot de
  • helft. Voeg het zakje juspoeder toe. Even laten doorkoken tot een mooie gladde saus.
  • Kook de aardappelen en knolselderij gaar. Afgieten en even droog laten worden.
  • Mengen en fijnstampen samen met roomboter en een klein beetje room.
  • Breng de puree op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  • Breng de resterende room aan de kook. Bak het ontbijtspek uit totdat het knapperig is.
  • Maak de rookworst warm volgens de voorschriften en snijd deze schuin in stukken.
  • Serveertip : Verdeel de fazanten in bouten en borstdelen en leg deze op vier voorwarmde
  • borden. Schep de saus er overheen. Leg er een paar plakken rookworst bij.
  • Schep ook twee bolletjes puree op de borden.

Fazant met witloof, veenbessen, pommes dauphine in een sausje van cognac en Jonagold appel

Civet van haas met witloof, veenbessen, ganzenlever en spruitjes

Ganzenragout Kok O'rell met peperkoek