Iberico ruglende met aardpeer en gerookt spek

merk 
Chandelier
gang 
Hoofdgerecht
moeilijkheidsgraad 
Gemiddeld
budget 
Hoog
personen 
4
bereidingstijd 
60 min
ingrediënten 
  • 800 g Iberico ruglende
  • 1 kg aardpeer
  • 0,5 kg champignons
  • 250 g boontjes
  • 100 g gerookt spek
  • Boter
  • Fondue olie
  • Ongeschilde krieltjes
  • Cajun kruiden
  • Peper & zout
bereiding 
  • Maak de ruglende schoon.
  • Kruid af met peper & zout en bak ze langs beide zijden aan.
  • Plaats de ruglende in een voorverwarmde oven bij 150°C, gedurende ongeveer 15 minuten.
  • Laat de ruglende nadien rusten op een warme plaats, alvorens te portioneren.
  • Maak de aardpeer schoon en kook ze in gezouten water.
  • Mix de gare aardpeer in een blender met boter en peper & zout tot een gladde crème.
  • Bak het fijngesneden gerookt spek aan in een pan tot het mooi krokant is.
  • Snij de champignons in fijne schijfjes en bak ze kort aan met wat peper & zout.
  • Snij de boontjes in vier, kruid ze af en bak ze aan.
  • Meng de champignons en de boontjes door elkaar.
  • Was de krieltjes en kruid ze af met cajunkruiden en wat verse rozemarijn.
  • Besprenkel met fondue olie.
  • Bak de krieltjes af in de oven bij 230° tot ze mooi krokant zijn aan de buitenkant en gaar van binnen.
  • Dresseer zoals op de foto.

Fazant met witloof, veenbessen, pommes dauphine in een sausje van cognac en Jonagold appel

Civet van haas met witloof, veenbessen, ganzenlever en spruitjes

La Belle Flamande met paprika, tomaten en witte wijn