Eendenborst met portosaus

merk 
Chandelier
gang 
Hoofdgerecht
moeilijkheidsgraad 
Gemiddeld
budget 
Gemiddeld
personen 
2 - 4
bereidingstijd 
45 min
ingrediënten 
  • 2 tot 4 eendenborsten
  • Knolselder
  • 200 g mange tout (peultjes)
  • 0,5 kg asperges
  • 250 g champignons
  • Tawny Porto
  • Boter
  • Peper & zout
  • Eendenfond
bereiding 
  • Maak de eendenborsten schoon en hou de vetrandjes bij.
  • Plaats het vel in een oven bij 180° en laat het mooi krokant worden.
  • Plaats daarna de eendenborst in de oven.
  • Maak de knolselder schoon, snij in gelijke stukken en kook ze gaar in gezouten water.
  • Giet af wanneer ze gaar zijn.
  • aak een crème door ze samen met boter in de blender te mixen tot een gladde massa.
  • Kruid af.
  • Blancheer in het water van de knolselder de asperges en de mange tout gedurende 1 minuut en verfris onder koud water of ijswater om oxidatie te voorkomen.
  • Snij de champignons in vier, kruid af en bak ze mooi bruin in voldoende boter.
  • Doe hetzelfde met de asperges en de mange tout.
  • Meng alles tot een mooie groentenmengeling.
  • Kruid de eendenborst met peper en zout en bak ze krokant langs beide zijden.
  • Begin met de vetkant, dan hoef je geen vetstof te gebruiken.
  • Laat de eendenborsten samen met de vetrandjes verder garen in de oven bij 180° tot ze mooi rosé zijn.
  • Laat ze nadien zeker even rusten.
  • Haal de vetrandjes uit de oven en hak ze fijn.
  • Verwijder het vet uit de ovenschotel en blus met de porto.
  • Laat even inkoken en voeg wat eendenfond toe.
  • Laat inkoken en werk vooraleer te dresseren af met een klontje boter.
  • Dresseer zoals op de foto.

Fazant met witloof, veenbessen, pommes dauphine in een sausje van cognac en Jonagold appel

Everzwijn met spruitjes en saus van rode porto

La Belle Flamande met paprika, tomaten en witte wijn