Iberico ruglende met aardpeer en gerookt spekmerk
Chandelier
gang
Hoofdgerecht
moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
budget
Hoog
personen
4
bereidingstijd
60 min
|
ingrediënten
- 800 g Iberico ruglende
- 1 kg aardpeer
- 0,5 kg champignons
- 250 g boontjes
- 100 g gerookt spek
- Boter
- Fondue olie
- Ongeschilde krieltjes
- Cajun kruiden
- Peper & zout
bereiding
- Maak de ruglende schoon.
- Kruid af met peper & zout en bak ze langs beide zijden aan.
- Plaats de ruglende in een voorverwarmde oven bij 150°C, gedurende ongeveer 15 minuten.
- Laat de ruglende nadien rusten op een warme plaats, alvorens te portioneren.
- Maak de aardpeer schoon en kook ze in gezouten water.
- Mix de gare aardpeer in een blender met boter en peper & zout tot een gladde crème.
- Bak het fijngesneden gerookt spek aan in een pan tot het mooi krokant is.
- Snij de champignons in fijne schijfjes en bak ze kort aan met wat peper & zout.
- Snij de boontjes in vier, kruid ze af en bak ze aan.
- Meng de champignons en de boontjes door elkaar.
- Was de krieltjes en kruid ze af met cajunkruiden en wat verse rozemarijn.
- Besprenkel met fondue olie.
- Bak de krieltjes af in de oven bij 230° tot ze mooi krokant zijn aan de buitenkant en gaar van binnen.
- Dresseer zoals op de foto.