Ganzenragout Kok O'rell met peperkoek

merk 
Chandelier
gang 
Hoofdgerecht
moeilijkheidsgraad 
Gemiddeld
budget 
Gemiddeld
personen 
4
bereidingstijd 
80 min
ingrediënten 
  • 500 g ganzenragout
  • 100 g champignons
  • 100 g knolselder
  • 100 g wortel
  • 100 g selder
  • 100 g ajuin
  • 100 g courgette
  • 200 g spek
  • 2 tenen look
  • 2 sjalotten
  • 1 liter ganzenfond
  • Peper & zout
  • Bruine roux
  • Boter
  • Olijfolie
  • Kruidentuil (tijm/laurier/peterselie)
  • 2 sneden peperkoek
  • 1 bos peterselie .
bereiding 
  • Bak de ragout kort maar krachtig aan, kruid met peper & zout en doe alles in een grote kookpot.
  • Snij al de groenten in fijne brunoise en bak eveneens kort aan in boter en olijfolie.
  • Hou de groenten apart.
  • Snipper de ajuin en de look en stoof ze tot ze glazig zijn.
  • Voeg ze bij de ganzenragout.
  • Zet de ragout onder met ganzenfond en voeg de peperkoek en het kruidenboeket toe.
  • Laat zeer rustig sudderen tot de gans bijna gaar is.
  • Haal de kruiden uit de ragout.
  • Voeg de fijngesneden groenten toe en laat ze even meekoken.
  • Kruid af met peper & zout en laat inkoken met de bruine roux tot de gewenste dikte.
  • Werk af met fijngesneden sjalot en gehakte peterselie.

Kwartel met honingslaatje en gemengde sla

Eendenborst met portosaus

Civet van haas met witloof, veenbessen, ganzenlever en spruitjes