Everzwijn met spruitjes en saus van rode porto

merk 
Chandelier
gang 
Hoofdgerecht
moeilijkheidsgraad 
Gemiddeld
budget 
Hoog
personen 
4 - 6
bereidingstijd 
60 min
ingrediënten 
  • 1 kg à 1,5kg everzwijngebraad
  • 500 g aardappelen
  • 400 ml melk
  • 100 g boter
  • 600 g spruitjes
  • 200 ml wildfond
  • 100 ml Tawny Porto
  • 100 ml room
bereiding 
  • Snij de spruiten in schijfjes en bak kort in olijfolie.
  • Kruid af met peper en zout.
  • Hou wat spruitjes apart om te dresseren.
  • Bak het everzwijngebraad gedurende ca. 10 minuten in de oven op 200 °C en laat rusten voor ca. 20 minuten.
  • Blus het braadvocht met de Tawny Porto en laat reduceren tot de helft.
  • Voeg de wildfond en room toe en laat inkoken tot sausdikte.
  • Kruid af met peper en zout en dresseer zoals op de foto.

Eendenborst met portosaus

Ganzenragout Kok O'rell met peperkoek

Parelhoen met spek, bieslook en groene groenten