Everzwijn met spruitjes en saus van rode porto

merk 
Chandelier
gang 
Hoofdgerecht
moeilijkheidsgraad 
Gemiddeld
budget 
Hoog
personen 
4 - 6
bereidingstijd 
60 min
ingrediënten 
  • 1 kg à 1,5kg everzwijngebraad
  • 500 g aardappelen
  • 400 ml melk
  • 100 g boter
  • 600 g spruitjes
  • 200 ml wildfond
  • 100 ml Tawny Porto
  • 100 ml room
bereiding 
  • Snij de spruiten in schijfjes en bak kort in olijfolie.
  • Kruid af met peper en zout.
  • Hou wat spruitjes apart om te dresseren.
  • Bak het everzwijngebraad gedurende ca. 10 minuten in de oven op 200 °C en laat rusten voor ca. 20 minuten.
  • Blus het braadvocht met de Tawny Porto en laat reduceren tot de helft.
  • Voeg de wildfond en room toe en laat inkoken tot sausdikte.
  • Kruid af met peper en zout en dresseer zoals op de foto.

Eendenborst met portosaus

Kwartel met honingslaatje en gemengde sla

Fazant met witloof, veenbessen, pommes dauphine in een sausje van cognac en Jonagold appel