Everzwijn met spruitjes en saus van rode portomerk
Chandelier
gang
Hoofdgerecht
moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
budget
Hoog
personen
4 - 6
bereidingstijd
60 min
|
ingrediënten
- 1 kg à 1,5kg everzwijngebraad
- 500 g aardappelen
- 400 ml melk
- 100 g boter
- 600 g spruitjes
- 200 ml wildfond
- 100 ml Tawny Porto
- 100 ml room
bereiding
- Snij de spruiten in schijfjes en bak kort in olijfolie.
- Kruid af met peper en zout.
- Hou wat spruitjes apart om te dresseren.
- Bak het everzwijngebraad gedurende ca. 10 minuten in de oven op 200 °C en laat rusten voor ca. 20 minuten.
- Blus het braadvocht met de Tawny Porto en laat reduceren tot de helft.
- Voeg de wildfond en room toe en laat inkoken tot sausdikte.
- Kruid af met peper en zout en dresseer zoals op de foto.