Parelhoen met spek, bieslook en groene groenten

merk 
Chandelier
gang 
Hoofdgerecht
moeilijkheidsgraad 
Gemiddeld
budget 
Gemiddeld
personen 
4
bereidingstijd 
50 min
ingrediënten 
  • 4 halve parelhoenfilets
  • 0,5 kg aardappelen
  • 100 g gerookt spek
  • 200 g boter
  • Peper & zout
  • 0,5 kg groene asperges
  • 0,5 kg erwten
  • 0,5 kg Mange tout
  • 4 sjalotten
bereiding 
  • Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
  • Snij de bieslook fijn.
  • Snij het spek in reepjes en bak kort aan in een pan.
  • Giet de aardappelen af en prak ze met een stamper en flink wat boter tot een smeuïge puree.
  • Meng met het gebakken spek en de fijngesneden bieslook.
  • Maak de parelhoenfilets schoon door het overtollige vet er af te snijden en het middenpeesje.
  • Kruid af met peper & zout en bak in een beetje boter mooi bruin langs beide zijden (gebruik dezelfde pan waarin je het spek hebt gebakken).
  • Leg de filets in een ovenschaal en laat verder garen in een voorverwarmde oven bij 150° gedurende minimaal 8 minuten.
  • Blancheer de groene groenten kort (2 minuten) in gezouten water en verfris ze nadien in ijswater om verkleuring tegen te gaan.
  • Kruid de groenten en verwarm ze mee in de oven met een klontje boter tot ze warm zijn.
  • Blus de pan met kippenfond of parelhoenfond en laat wat inkoken.
  • Werk voor het serveren af met een klontje boter en mix de saus kort op.
  • Werk af zoals op de foto.

Fazant met witloof, veenbessen, pommes dauphine in een sausje van cognac en Jonagold appel

Eendenborst met portosaus

Kwartel met honingslaatje en gemengde sla