Parelhoen met spek, bieslook en groene groenten

merk 
Chandelier
gang 
Hoofdgerecht
moeilijkheidsgraad 
Gemiddeld
budget 
Gemiddeld
personen 
4
bereidingstijd 
50 min
ingrediënten 
  • 4 halve parelhoenfilets
  • 0,5 kg aardappelen
  • 100 g gerookt spek
  • 200 g boter
  • Peper & zout
  • 0,5 kg groene asperges
  • 0,5 kg erwten
  • 0,5 kg Mange tout
  • 4 sjalotten
bereiding 
  • Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
  • Snij de bieslook fijn.
  • Snij het spek in reepjes en bak kort aan in een pan.
  • Giet de aardappelen af en prak ze met een stamper en flink wat boter tot een smeuïge puree.
  • Meng met het gebakken spek en de fijngesneden bieslook.
  • Maak de parelhoenfilets schoon door het overtollige vet er af te snijden en het middenpeesje.
  • Kruid af met peper & zout en bak in een beetje boter mooi bruin langs beide zijden (gebruik dezelfde pan waarin je het spek hebt gebakken).
  • Leg de filets in een ovenschaal en laat verder garen in een voorverwarmde oven bij 150° gedurende minimaal 8 minuten.
  • Blancheer de groene groenten kort (2 minuten) in gezouten water en verfris ze nadien in ijswater om verkleuring tegen te gaan.
  • Kruid de groenten en verwarm ze mee in de oven met een klontje boter tot ze warm zijn.
  • Blus de pan met kippenfond of parelhoenfond en laat wat inkoken.
  • Werk voor het serveren af met een klontje boter en mix de saus kort op.
  • Werk af zoals op de foto.

Gebraden Fazant

Fazant met witloof, veenbessen, pommes dauphine in een sausje van cognac en Jonagold appel

La Belle Flamande met paprika, tomaten en witte wijn