Gebraden Fazantmerk
Chandelier
gang
Hoofdgerecht
moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
budget
Gemiddeld
personen
4
bereidingstijd
60 min
|
ingrediënten
- 2 fazanten,
- 2 uien (grof gesneden),
- 2 takjes tijm,
- 2 wortelen (grof gesneden),
- 2 teentjes knoflook,
- 4 plakjes ontbijtkoek,
- 4 dl rode wijn,
- 4 dl water,
- ¾ l slagroom,
- 250 g roomboter,
- 2 el olijfolie,
- 1 rookworst,
- 200 g knolselderij,
- 400 g aardappelen,
- 200 g ontbijtspek,
- zout, • peper
- nootmuskaat.
bereiding
- Bestrooi de droog gedepte fazanten met peper en zout en wrijf ze in met knoflook.
- Verhit 150 g boter met de olie. Bak de fazanten hier in aan alle kanten mooi bruin.
- Haal ze uit de pan.
- Voeg aan het braadvocht tijm, wortel, ui en koek toe. Laat even aanbraden.
- Blus het geheel af met het water en de wijn.
- Leg de fazanten terug in de pan en laat ze langzaam gaar sudderen.
- Haal de fazanten uit de pan en houd ze warm. Zeef het braadvocht en kook het in tot de
- helft. Voeg het zakje juspoeder toe. Even laten doorkoken tot een mooie gladde saus.
- Kook de aardappelen en knolselderij gaar. Afgieten en even droog laten worden.
- Mengen en fijnstampen samen met roomboter en een klein beetje room.
- Breng de puree op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
- Breng de resterende room aan de kook. Bak het ontbijtspek uit totdat het knapperig is.
- Maak de rookworst warm volgens de voorschriften en snijd deze schuin in stukken.
- Serveertip : Verdeel de fazanten in bouten en borstdelen en leg deze op vier voorwarmde
- borden. Schep de saus er overheen. Leg er een paar plakken rookworst bij.
- Schep ook twee bolletjes puree op de borden.