Duiffilet met Calvadosmerk
Chandelier
gang
Hoofdgerecht
moeilijkheidsgraad
Gevorderd
budget
Hoog
personen
2
bereidingstijd
50 min
|
ingrediënten
- 2 gefi leerde duiven
- Calvados
- 4 pastinaken
- Room
- Boter
- Peterselie
- 1 teentje look
- Sjalot
- 0,5 kg kastanjechampignons (of een mengeling)
- Peper & zout
- 1 appel
- Tijm
- Laurier
- Rundsfond (of fond van de duifkarkassen) .
bereiding
- Schil de pastinaken en kook ze volledig gaar.
- Giet af en mix ze in de blender met boter, room, peper en zout.
- Snij de kastanjechampignons in vier en bak ze in boter met een versnipperd sjalotje en het teentje look.
- Voeg op het einde de gehakte peterselie toe.
- Kruid af met peper & zout.
- Stoof de sjalot, de look en de geschilde appel aan.
- Voeg tijm en laurier toe en blus met de Calvados.
- Laat even sudderen en voeg de fond toe.
- Laat trekken op een zacht vuurtje en zeef de saus.
- Op het einde eventueel de saus opmixen met een klontje boter.
- Bak de duiffilets langs beide zijden in boter en kruid met peper en zout.
- Zet de pan op een zacht vuur en laat rustig verder garen.
- De filets moeten mooi ‘rosé’ zijn.
- Dresseer zoals op de foto.